Datum: 11-08-2020 - 02:14
19
jul
'13

Burgemeester opent de nieuwe Speelakker met een ritje op de kabelbaan. (filmpje & foto's)

Na maanden van hard werken is de vernieuwde Speelakker op vrijdagmiddag 19 juli onder zonnige omstandigheden in gebruik genomen. Burgemeester Goedhart had samen met Meike en Demi van de Honingraat de eer, om met hijsen van de vlag de nieuwe Speelakker in gebruik te stellen....

Burgemeester Goedhart gaf de opening nog extra glans door met zijn nette pak, in de kabelbaan over het water te vliegen. De burgemeester deed het met verve (zie filmpje) en kwam gelukkig “voor hem” droog over.

De Speelakker heeft een nieuw tuinhuis gebouwd en de speeltuin is heringericht. Het grote eiland is in tweeën gesplitst en er is een nieuw speeltoestel op het eiland gekomen, waarbij van het ene naar het andere eiland geklommen kan worden. Al die veranderingen hebben De Speelakker tot een prachtige nieuwe waterspeeltuin gemaakt, Noordwijkerhout kan er weer trots op zijn.

De speeltuin was die middag al om 13.30 uur open gegaan en het was meteen al een drukte van belang mede door het mooie weer en de schoolvakanties. De kinderen konden eindelijk weer eens spelen in de zandbak en met de vlotten. Ze hebben kunnen ontdekken wat er nieuw is en wat van het oude en bekende er ook nog is.

De Speelakker nodigt iedereen in Noordwijkerhout en in de wijde omgeving uit om deze mooie vernieuwde waterspeeltuin te gaan bezoeken. Vanaf vandaag 19 juli is de speeltuin de hele zomer en ook daarna weer elke middag, behalve op dinsdag en donderdag, vanaf half 2 tot 5 uur open. Kom eens langs, het zal je zeker bevallen.

Foto’s en filmpje redactie BON.