14
jul
'13

Kunstwerk Natacha Hulsebosch te bewonderen op Paleis Soestdijk.

Natacha Hulsebosch heeft onlangs meegedaan aan de oproep beeld voor Beatrix. Ze werd uitgekozen, samen met nog 68 andere kunstenaars uit 2200 werken die ingezonden werden, door vakjury Sacha de Boer, Jan des Bouvrie en conservator Marieke Spliethoff. Na haar avontuur...

in Paleis het Loo, hangt Natacha Hulsebosch met haar "Trixel" per 12 juli ook in Paleis Soestdijk. Het succes voor de eigenares van Pixit Ontwerpstudio houdt maar niet op.

De opening was op 10 juli om 15:00 uur in de Orangerie op Paleis Soestdijk. Het openingswoord werd, vanwege het mooie weer van binnen naar de tuin verplaatst. Directeur Jan Altenburg van Paleis Soestdijk is blij met de komst van de expositie. "De expositie kwam door de abdicatie in een geheel nieuw daglicht te staan", zegt Altenburg. "Er is sprake van een grote verbondenheid tussen de huidige prinses Beatrix en Soestdijk, want ze is hier opgegroeid. Alles komt hier samen."

De expositie 'Beeld van Beatrix' had voor de troonswisseling op 30 april al 100.000 bezoekers naar Het Loo in Apeldoorn getrokken. Op de opening waren ruim 200 gasten en pers die in groepen van ongeveer 50 genodigden die naar de expositie liepen. Meteen als je om de hoek van het witte paleis komt aanlopen zie je het werk van Natacha Hulsebosch hangen. Vanwege het grote formaat is haar werk een eyecatcher. Zelfs vanaf de weg is het werk goed zichtbaar. Ze heeft de beste plek gekregen vind Natacha.

Bij aankomst valt haar werk als eerste op, het hangt aan de ronde muren zichtbaar door glas aan de linkerzijde van het Paleis. Bij binnenkomst loop je via de route weer als eerste langs het werk van Natacha, vervolgens kom je na het bezichtigen van nog meer werken weer voor de derde keer langs "Trixel". De werken hangen verdeeld door het hele paleis, je loopt via de privévertrekken van de koninklijke leden via een route langs alle werken. De mening van het publiek is unaniem, de werken van de kunstenaars hangen veel ruimer en mooier dan in het Loo.

Mocht je het werk van Natacha nog willen bewonderen, dan kan dat. De Expositie in Paleis Soestdijk duurt tot 1 september. Daarna gaat Trixel naar de privécollectie van Jan des Bouvrie die het werk van Natacha heeft aangekocht.

Foto's PR.