11
jul
'13

Dagboek vrijwilligerswerk Pien en Sophie Warmerdam in Guatemala(11- Weer thuis)

U heeft op BON kunnen lezen over de oud-leerlingen Pien en Sophie Warmerdam, zij nemen de 250 overbodige school t-shirts van de St. Victorschool mee naar Guatemala. Pien en Sophie zijn maandag 3 juni vertrokken om 5 weken lang vrijwilligerswerk te gaan doen...

in de stad Antigua in Guatemala. Via de organisatie Los Niños gaan zij werken op schooltjes waar de armste kinderen van deze stad les krijgen. De ouders met hun kinderen in Antigua hebben weinig geld om kleding te kopen, dus komen die T-shirts volgens Los Niños erg goed van pas.

BON heeft Pien en Sophie de afgelopen tijd middels een dagboek gevolgd en hun verslagen en foto's (onder aan de pagina in de fotogalerij) heeft u kunnen lezen op BON. Vandaag het laatste verslag nr.11

Dagboek verslag 1 en 2: klik hier.
Dagboek verslag 3 en 4: klik hier.
Dagboek verslag 5 en 6: klik hier
Dagboek verslag 7 : klik hier
Dagboek verslag 8: klik hier
Dagboek verslag 9: klik hier
Dagboek verslag 10: klik hier

Dagboek verslag 11: Weer thuis.
Eindelijk zijn we weer veilig thuis. Na zo'n warm onthaal door familie en vrienden is dat ook wel weer fijn. Na een lange en vermoeiende reis zijn we woensdagmorgen vroeg op Schiphol geland. Toen we de aankomsthal in kwamen lopen, wachtte daar een geweldige verrassing. Al onze vrienden en familie stonden daar met grote spandoeken te juichen voor ons, dat gaf ons echt zo'n warm gevoel. Super lief dat al die mensen zo veel moeite hebben gedaan en helemaal naar Schiphol zijn gekomen om ons op te wachten. Een beter onthaal konden we ons echt niet voorstellen.

Na dit onthaal kwam de tv ploeg van 'Hello, Goodbye' nog naar ons toe om te vragen of we misschien op iemand stonden te wachten. Nee, we waren net binnen, dus te laat voor een interview helaas. De rest van de dag hebben we feest gevierd met veel vrienden en familie. Wel lagen we rond een uurtje of half tien in bed, want na het missen van anderhalve nacht stortten we behoorlijk in 's avonds.

Dit is echt de reis van ons leven geweest. We hebben zoveel geleerd in Guatemala, over cultuurverschillen, maar vooral over de armoede die er is. Wij mogen blij zijn in Nederland dat we zoveel luxe hebben. De warme douche die we thuis genomen hadden, hebben we nog nooit zo gewaardeerd. Guatemala is een ervaring geweest om nooit te vergeten.

Als laatste willen we jullie 'volgers' bedanken dat jullie ons wilden volgen en zo geïnteresseerd zijn geweest tijdens de reis. Ook vonden we het fijn dat jullie ons vertelden hoe het in Nederland ging, zo voelden we ons nog een beetje verbonden. Het was geweldig om onze verhalen en ervaringen te kunnen delen met mensen die daarin geïnteresseerd waren.

Lieve groetjes,
Pien en Sophie