Datum: 11-08-2020 - 03:03
11
jul
'13

Kinderen Regenboogschool kweken met succes tuinkruidenplantjes.

De Vereniging Groei & Bloei afdeling Lisse e.o. had een nieuwe activiteit bedacht dit jaar “Groene Ontdekkingsreizen”. Zij wilde de leerlingen van de Regenboog uit Noordwijkerhout mee op reis nemen en zo spelenderwijs wegwijs maken in de plantenwereld...

Hoe planten en bloemen groeien, bekend maken met de schoonheid van bloemen en laten genieten van geur, kleur en smaak. In dit kader wilde de afdeling Lisse graag met de kinderen van de Regenboog een project doen: Op ontdekkingsreis naar de wondere wereld van…tuinkruiden!

Alle kinderen kregen een pot kruiden mee naar huis. In die pot zat een zakje aarde, een zakje tuinkruidenzaadjes (Munt, Tijm, Rozemarijn, Basilicum, Dille of Peterselie). Het was de bedoeling de zaadjes op te kweken tot een echte plant. De kinderen mochten een foto of recept insturen en daar werden dan de prijswinnaars uitgekozen. Het werd een reuze succes en de jury had het er maar druk mee.

Alle kinderen ontvingen tijdens de prijsuitreiking ook nog een zakje met drie zonnebloemenzaadjes. Dus ziet u straks overal zonnebloemen, dan weet u hoe het komt. Voor de winnaars was daarnaast nog een hele leuke prijs. De prijswinnaars Caitlin, Niels, Jonas, Inge, Freek, Guusje en Isa zijn uitgenodigd gezamenlijk een pannenkoek te gaan eten in een restaurant.

Meer informatie kun je vinden op www.lisse.groei.nl
Foto's PR.