Datum: 01-02-2023 - 11:12
27
jun
'13

Op winkelgebied is er weer genoeg nieuws te melden.

In de vergadering van de commissie Ruimte en Wonen meldde wethouder Knapp dat hij nog steeds geregeld in gesprek is met het NOV en men heeft ook het onlangs gehouden Politiek Café geëvalueerd. Tevens kon de wethouder meedelen dat de winkel van Vink in de Havenstraat verhuurd is...

en wel aan Suzanne's Feestshop. Deze winkel is op dit moment nog gevestigd op de hoek van der Weijdenlaan en Kerkstraat maar na het carnaval in 2014 gaat men verhuizen naar de Havenstraat. Volgens de wethouder is de voormalige winkel van de Hema naast Mix Department Store ook verhuurd en daar komt een Poolse Supermarkt. Goed nieuws voor het centrum van Noordwijkerhout dat daarmee het aantal leegstaande winkelpanden gelukkig wat ziet verminderen.

De ruimte naast de nieuwe winkel van de Hema in de Coremolen in de Zeestraat is ook verhuurd, maar dat is een verhuizing van de Etos naar deze nieuwe ruimte aan de overkant van de weg. Een minder leuk bericht van het winkelaanbod is de sluiting binnenkort van Paspartoe aan de Kerkstraat, Paspartoe heeft een nieuwe locatie in Noordwijk gevonden. In verband met bezuinigingen op het vervoer van mensen met een beperking, is men genoodzaakt om de winkel in de plaats te zetten van de woonomgeving van de cliënten.

De parkeergarage aan de Coremolen kan nagenoeg opgeleverd worden maar de projectontwikkelaar kan de parkeergarage op dit moment financieel niet dragen, omdat niet alle woningen door het instorten van de woningmarkt nog verkocht zijn. Heembouw die de parkeergarage gebouwd heeft zoekt daarom naar oplossingen, wethouder Knapp heeft bij deze twee belanghebbende aangegeven dat de gemeente de garage niet kan overnemen, dat is volgens allerlei wetten verboden. Maar volgens de wethouder zijn er wellicht nog andere oplossingen, maar die kan hij nog niet in de openbaarheid brengen, aldus de wethouder.