Datum: 14-04-2021 - 17:29
24
jun
'13

Amokmaker trekt 10 meter hoge schildersteiger om op Weversland. (update: nieuwe melding)

In de nacht van zondag en maandag heeft een amokmaker achter in de wijk Zeeburg voor problemen gezorgd. Rond de klok van 02.30 uur was de man achter de flat, hoek Weversland en Groenewege, op de slaapkamerramen van de flatwoningen aan het slaan. Daarna liep...

de man om de flat heen en begon te trekken aan een 10 meter hoge schildersteiger, die daar stond omdat men bezig is om de flat van een nieuw verflaagje te voorzien.

Ondanks het gewicht en borging van de steiger lukte het de man om de steiger met veel geweld om te trekken. Omwonenden hadden ondertussen de politie gewaarschuwd die in een recherchewagen arriveerde. De man schreeuwde naar de 2 politiemensen dat hij "opgenomen" wilde worden, of dat later gebeurt is is niet bekend maar hij werd in ieder geval "meegenomen". De beschadigde steiger is de volgende ochtend, voor zover het kon, door het schildersbedrijf weer in elkaar gezet.

Update 24---2013 17:35 uur
In de loop van de maandag kwam bij de redactie van BON de melding binnen dat de amokmaker nog een vernieling had gepleegd. In het begin van de Groenewege heeft de man een baksteen door de voordeurraam van een woning gegooid. De flink geschrokken bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie, die in dezelfde nacht nog naar de schade van de deur kwam kijken.

Foto's redactie BON.