Datum: 01-07-2022 - 01:34
24
jun
'13

Henk Went fietst 2500 km naar Sardinië om zijn zus even te zien.

De Noordwijkerhoutse glazenwasser Henk Went had al een tijdje zijn oudste zus Tiny niet meer gezien, het werd volgens Henk tijd om haar even op te zoeken. Klein probleempje ze woont wat verder weg, maar voor Henk geen probleem want volgens hem is het maar een klein stukje fietsen...

naar Sardinië.......

Henk die nog pas 65 jaren jong is, fietst zijn hele leven lang al heel wat kilometertjes. Voor de oudere Noortukkerhouters onder ons, hij heeft zijn eerste kilometertjes op de fiets gereden in het wielrenteam van Menken (de melkfabriek). Het fietsen heeft hij sindsdien niet meer losgelaten en daarom moest het fietsen (lekker alleen trouwens) van zo'n 2500 km naar Sardinië (en terug) geen probleem zijn, vond Henk.

Op 15 mei is hij vanuit Noordwijkerhout vertrokken, om op 5 juni zijn zus Tiny voor een weekje eindelijk weer eens te zien. Maar de heenreis was niet makkelijk, zoals we allemaal weten was het voorjaar wat weersomstandigheden betreft niet zo best in Europa. En daar had Henk ook mee te maken op zijn reis, veel regen en in Zwitserland zelfs sneeuw boven op de passen. Maar dat mocht Henk allemaal niet deren, hij heeft een geweldige reis gehad en het is hem prima bevallen.

Op de heen- en de terugweg heeft hij gelukkig weinig pech met zijn fiets gehad, slechts één keer moest hij een band plakken. De terugweg is Henk door Frankrijk gefietst en dat was toch een stukje korter. In totaal heeft Henk 4390 km gefietst voordat hij op zondagmiddag om 18.00 uur weer in de armen van zijn Ciska lag....maar wel met een glas champagne en familie, vrienden en buurtjes om hem heen.

De foto's van de aankomst van Henk in Noordwijkerhout zijn van de redactie van BON. In de bijlage kunt u als u het leuk vindt, het reisverslag van Henk nog eens nalezen.
Klik hier voor verslag 1
Klik hier voor verslag 2
Klik hier voor verslag 3
Klik hier voor verslag 4