Datum: 18-01-2022 - 17:39
23
jun
'13

Opbrengst SamenLoop voor Hoop € 61.500,-.

Tijdens de SamenLoop door Hoop op het terrein van SJC aan de Lageweg in Noordwijk hebben afgelopen weekend ruim 40 teams meegelopen, bijna 60 survivors meegedaan en in totaal ruim 2000 mensen het evenement bezocht. Bij elkaar hebben al deze teams, vrijwilligers en alle artiesten...

zoals op zondag uit Noordwijkerhout Popkoor Bloom en uit De Zilk de Stropers, ervoor gezorgd dat het prachtige bedrag van € 61.500,- is opgehaald. Dit totale bedrag gaat naar het KWF en wordt ingezet voor het noodzakelijke onderzoek.

‘Een resultaat om trots op te zijn’, aldus voorzitter Danielle Brink. Heel graag wil ik iedereen dan ook bedanken voor alle inzet. Genoten heb ik van dit bijzondere evenement, waar kanker opeens bespreekbaar is, en natuurlijk ook geld wordt opgehaald, maar als belangrijkste waar we SAMEN ons sterk maken tegen kanker.

Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Het staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF kankerbestrijding.

Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens. De eregasten bij de SamenLoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij staan het hele weekend in het zonnetje.

De foto's zijn van de redactie van BON. (Klik hier voor de foto's van zaterdag)