Datum: 07-08-2020 - 14:50
22
jun
'13

Speelakker 19 juli weer open. (18 foto's)

Zoals bekend is bij waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout een grote verbouwing aan de gang. Hierdoor was de speeltuin het afgelopen voorjaar gesloten. De laatste maand, de laatste loodjes. De bouw- en grondwerkzaamheden bij de Speelakker zijn flink op streek...

De komende weken staat in het teken van de afronding. Schilderwerk, bestrating en het verwijderen van onkruid.

Het nieuwe tuinhuis is inmiddels bijna voltooid. Vanaf het fietspad bij de brug over de Bavosloot is te zien hoe mooi het tuinhuis is geworden. Het ontwerp van dochter Kim en vader Jacques Warmerdam is door Wilfried van den Berg en zijn zoon Dave tot in de puntjes uitgevoerd. En zoveel mogelijk met duurzaam materiaal. Het resultaat mag er zijn!

Ondertussen is men met het eiland aan de slag gegaan. Er is heel wat veranderd op het terrein. Veel grond is verplaatst, deels ook ten behoeve van de nieuwbouw voor cliënten van Het Raamwerk, die langs de Zeereep komt. Het eiland is in tweeën gesplitst en hiertussen is een nieuw speeltoestel geplaatst. Geen eenvoudige klus, maar ook hier is het resultaat te zien vanaf de Zeereep bij de Waterjuffers (het “stembureau”). 

Nog een verrassing was dat een landelijke supermarkt in haar landelijke Zomerspecial de Speelakker aanprijst als speciale buitentip. Wie weet hoeveel mensen dit nu weer gaat trekken naar de mooiste waterspeeltuin van Nederland. De bezoekers en bezoekertjes moeten echter nog even wachten. Maar voor aanvang van de grote vakantie gaat de speeltuin open.

Op vrijdagmiddag 19 juli om half 4 is de officiële opening. Voor die tijd is er echter nog veel te doen. Vrijwilligers zijn welkom voor het binnenschilderwerk of voor andere klusjes. En na de opening zijn nieuwe vrijwilligers welkom voor het draaien van bardiensten en het houden van toezicht op de spelende kinderen. De speeltuin gaat weer open op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondagmiddag. Half 2 tot 5 uur.

Voor aanmeldingen als vrijwilliger kan men bellen met Paulien Hartlief, secretaris: 0252-377719.

Foto's redactie BON, genomen op 22-06-2013. Laatste foto PR Speelakker.