Datum: 22-05-2022 - 12:49
20
jun
'13

Dode gevonden in de duinen Langevelderslag / De Zilk. (update 12:09 - dode geïdentificeerd)

In het gebied van de Amsterdamse Waterleiding Duinen tussen Langevelderslag en De Zilk is woensdagmiddag rond 19.00 uur een stoffelijk overschot gevonden. De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de afgelegen plek waar de dode is gevonden. Rond 20.15 uur...

is het stoffelijk overschot uit gebied weggehaald. KNRM was ook ter plaatse om assistentie te verlenen. Een politiehelikopter heeft boven het gebied tussen Noordwijkerhout en De Zilk gehangen om vanuit de lucht foto’s te maken.

Een woordvoerder van de KNRM laat weten dat het lichaam rond 16.00 uur werd ontdekt door een toevallige passant. Volgens hem gaat het om een man en was het stoffelijk overschot al 'in verregaande staat van ontbinding'.

 

Het lichaam lag in een ontoegankelijk gebied, waardoor de politie moeite had om onderzoek te doen. Over de identiteit van de dode man is nog niets bekend. Ook is nog onduidelijk hoe hij om het leven is gekomen.

Bron Omroep West: Vermissing Marcel Meeuwisse
. 19-06-2013
De politie sluit niet uit dat het gaat om de vermiste Marcel Meeuwisse uit Leidschendam. De man verdween eind januari. Zijn auto werd niet veel later teruggevonden op de parkeerplaats bij de Langevelderslag. In maart was er in de duinen bij de Langvelderslag nog een uitgebreide zoekactie door de ME, toen werd er niets gevonden.

De familie van Marcel Meeuwisse is door de politie op de hoogte gebracht van de vondst van het lichaam. Het gevonden lichaam is woensdag rond 20.15 uur geborgen en moet nog geïdentificeerd worden. Wanneer dat gaat gebeuren kon een woordvoerster van de politie nog niet zeggen.

Dode geïdentificeerd door politie. 20-06-2013
Een wandelaar trof woensdag 19 juni kort voor 19.00 uur in het duingebied nabij de Zilk een stoffelijk overschot aan. Toen diverse hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek dat het lichaam al geruime tijd in het duingebied heeft gelegen. Het stoffelijk overschot werd ter identificatie en verder onderzoek veiliggesteld.

 

Identificatie heeft uitgewezen dat het gaat om de vermiste Marcel Meeuwisse uit Leidschendam. Deze man was sinds 23 januari van dit jaar als vermist opgegeven. Zijn auto werd destijds nabij het duingebied leeg aangetroffen. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Zijn familie is over de vondst geïnformeerd.

 

Foto's 112 bollenstreek en KNRM (eerste 2), filmpje is van Omroep West