Datum: 29-05-2020 - 15:00
19
jun
'13

Majorettes St. Jeanne d’Arc zeer succesvol op concours ‘s-Gravenzande.

Tijdens het twirl en majorette concours in ‘s-Gravenzande hebben de majorettes van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” zich van hun beste kant laten zien. Met maar liefst 3 groepen was muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” sterk vertegenwoordigd op het concours. Tel daarbij...

de uitstekende resultaten op en het spreekt voor zich dat muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” terugkijkt op een bijzonder geslaagde dag.

De jongste majorettes kwamen uit in de categorie Small Team Dance Twirl. Met hun spetterende show behaalden zij een schitterend resultaat van 63.7 punten. Ten opzichte van het resultaat van het vorige concours een aantal maanden geleden, is dit een verbetering van 3.9 punten. De jongste majorettes konden dan ook zeer trots zijn met deze geweldige score.

Ook de middelste groep majorettes kwam uit in de categorie Small Team Dance Twirl, maar dan in de klasse ‘Pre-teen beginner’. Ook deze dames wisten een wervelende show neer te zetten en zich met maar liefst 6.5 punten te verbeteren ten opzichte van een aantal maanden geleden. De uiteindelijke score was 65.7 punten, waarmee zij zeer overtuigend hun klasse wisten te winnen. Het gejuich op het veld en bij de meegereisde supporters op de tribune was dan ook terecht oorverdovend.

De oudste majorettes kwamen uit in de categorie Ensemble Rhythmic Twirl. Na weken van hard trainen waren de dames best een beetje gespannen. De gezonde wedstrijdspanning werd echter omgezet in een keurige show die door de jury werd gewaardeerd met een score van 61.8 punten en een uitstekende tweede plaats. Nog belangrijker was dat de dames er vooral zelf een heel goed gevoel aan overhielden. De dames zelf omschreven het optreden zelf als ‘misschien wel het beste optreden van het seizoen’.

Vind je het wellicht ook leuk om lid te worden van de majorettes en wil je een keer komen kijken bij de training? Kom dan eens langs bij de repetities in de sporthal van de Regenboogschool. Iedere woensdagavond wordt er getraind van 18.30 tot 21.30 uur. Meer informatie vind je op www.stjeannedarc.nl.