Datum: 12-07-2020 - 11:00
17
jun
'13

Noordwijkerhouts team "Samen Douchen" wint NK Beach-Takraw.

Gisteren werd er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis op het Noordwijkse strand "Takraw" gespeeld. De meeste teams hadden op internet eerst uitgezocht wat dit nu inhield en melden zich daarna spontaan aan. Het Noordwijkerhoutse team "Samen Douchen"...

had de avond er voor op internet gekeken, maar won toch het eerste NK Beach-Takraw. Niet helemaal verwonderlijk want een groot gedeelte van het team bestond uit "Bavo 5" spelers waar Blik Op Noordwijkerhout op de voetbalshirts prijkt, aangevuld met eerste elftal speler van Topklasser VVSB Peet van der Slot.

Senioren:
1e) Samen Douchen uit Noordwijkerhout
Rajan van Steijn, Chris Van der Zon, Timo van der Raadt, Mike Taskin, Albert Van Schaik Cursino, Peet Van der Slot en Sven Aartman en Dirk van der Voort.
2e) Weeh
3e) Takraw België

Junioren:
1e) Team Rood
2e) Fc Gladiatoren
3e) Janfer ???

Takraw – of voluit Sepak takraw – is een traditionele balsport uit Zuidoost-Azië. Takraw wordt wel beschreven als "voetbal-volleybal op een badmintonveld". In tegenstelling tot volleybal mag je bij takraw de bal niet met je handen aanraken, alleen met hoofd, schouder, knie en voet. Het net hangt op ongeveer anderhalve meter hoogte hangt, de deelnemers moeten trachten te scoren door de bal op het veld van de tegenspelers, binnen de aangegeven grenzen, te doen landen. In tegenstelling tot volleybal wordt Takraw met slechts drie spelers per team gespeeld. Een team van drie spelers wordt “Regu” genoemd.

De naam sepak takraw komt van: “sepak” is “schop” in het Maleis en “takraw” betekent “gevlochten bal” in het Thais. Sepak takraw wordt erkend als officiële sporttak op verschillende Aziatische spelen. (bron wikipedia)
Foto's Leon Gielen