Datum: 13-07-2020 - 00:54
16
jun
'13

Droge maar winderige NSL Midzomernachtwandeltocht 2013.

Rondom de kortste nacht van het jaar organiseerde de NSL – de Noordwijkerhoutse Strandlopers -  afgelopen zondagochtend voor de vierde maal een Midzomernachtwandeltocht. Bij het krieken van de dag rond 4 uur, verzamelden zo’n 27 wandelaars zich bij...

De Hardloopwinkel. Niet om wandelspullen te kopen maar om vanaf daar gezamenlijk wandelend richting duinen en over het strand te gaan om de zon op te zien komen tijdens een wandeltocht van 26 kilometer. Het is inmiddels traditie: want ook deze Midzomernachtwandeltocht deed niet echt zomers aan en ook dit jaar waaide er een onstuimige wind. Vooral op het strand speelde deze wind de deelnemers aan de 26 km parten: zij moesten een flink stuk tegen de wind in richting Noordwijk wandelen.

De deelnemers aan de 15 kilometer troffen het beter, zij hadden op het strand alleen maar wind mee. Voor deze 15 kilometer, die dit jaar voor het eerst op het programma stond, was veel  animo. Of het nu aan het starttijdstip, half 6 in de ochtend, of aan de afstand lag is niet duidelijk maar voor deze kortere afstand hadden zich maar liefst bijna 80 deelnemers aangemeld.

De eerste deelnemers aan de 26 kilometer  arriveerden in de ochtendschemering rond 06.30 uur via duin en strand bij het parkeerterrein aan de Duindamse slag en hadden daar een eerste Pitstop. Na het lessen van de dorst en het nuttigen van een appel,  banaan en een zoetigheidje gingen zij verder door duin en over strand richting Langervelderslag voor een tweede korte stop met een natje en een droogje. Daar kwamen de twee groepen deelnemers bij elkaar en wandelden zij richting het Oosterduinse meer.

Bij restaurant Invitations stond er koffie, thee en appeltaart klaar.  Sommige deelnemers trofffen een ietwat koud stukje taart. Zij verheugden zich extra op de warme broodjes die bij Arthur en Yvonne Warmerdam van lunchroom Arthur in de oven stonden. De eerste lopers stonden rond de klok van 8 uur bij Arthur op de stoep. Rond half 10 kwamen daar ook de  laatste wandelaars binnen voor het ontbijt. 

Bijzonder dit jaar was dat er een groep zussen uit Roelofarendsveen aan de Midzomernachtwandeltocht deelnam. Van de 9 zussen Hoogenboom hadden zich er maar liefst 8 gemeld! Misschien zien we volgend jaar ook het 9e zusje verschijnen. En wie weet zijn de 5 broers ook nog zo gek te krijgen.

Tot slot nog dank aan Van der Hoeven - Groenten en Fruit aan de Maandagsewetering voor de sponsoring van de appeltjes en bananen, hoofdsponsor De Hardloopwinkel, Yvonne en Arthur Warmerdam voor de heerlijke ontbijt en het mogen gebruiken van de lunchroom Arthur. Dank ook aan restaurant Invitations voor de koffie met appelgebak (volgend jaar warme taart?).
Foto's PR NSL.