Datum: 09-07-2020 - 03:44
13
jun
'13

Prinsenhof meiden behalen 6e plaats op NK schoolvoetbal en winnen KlasseCup.

Woensdag 12 juni stonden 8 meiden van De Prinsenhof op de landelijke finaledag in Zeist om het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal 2013. Deze unieke prestatie was zo speciaal dat de hele klas en een groep supporters mee naar Zeist mocht om het team aan te moedigen...

Na de prachtige opening door Soufiane Touzani mochten de supporters de kelen schor schreeuwen tijdens de eerste 2 poulewedstrijden. De eerste wedstrijd speelden de meiden 2-2 tegen de St. Fransiscusschool uit Weiteveen waarna de meiden mochten aantreden tegen ‘t Kendelke uit Siebengewald. Deze wedstrijd zorgde voor het eerste verlies in de lange reeks van wedstrijden dit het team heeft moeten spelen in de aanloop naar deze finaledag.

Helaas eindigen de meiden op aantal gescoorde doelpunten op de 3e plaats in de poule. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats speelden de meiden tegen de Pieter de Jong school uit Arnhem. Deze laatste wedstrijd kwamen de meiden niet door de sterke verdediging van de tegenstander heen en kregen één doelpunt tegen.

Een mooie 6e plaats is het eindresultaat van 4 prachtige speeldagen. Winnaar van het schoolvoetbaltoernooi bij de meisjes groep 7-8 is dit jaar ’t Kendelke. Toch ging het team ook met een prachtige 1e plaats naar huis. Het team won de KlasseCup. Deze prijs kreeg het team om hun sportieve gedrag, mooie spandoeken en enthousiaste supporters.

De klas mag met het winnen van deze prijs op 27 juli naar de Amsterdam Arena om aanwezig te zijn bij de strijd tussen Ajax en AZ om de Johan Cruijff Schaal.