Datum: 19-09-2020 - 17:11
10
jun
'13

Goede beoordeling voor Cursus Fondsenwerving.

In het voorjaar 2013 heeft de gemeente Noordwijkerhout aan verenigingen en maatschappelijke organisaties uit onze gemeente een cursus Fondsenwerving aangeboden. In deze cursus van 4 avonden hebben de deelnemers geleerd wat fondsenwerving is, welke manieren...

er zijn om aan geld te komen. Wat er nodig is om een aanvraag in te dienen bij een fonds en aan welke eisen de aanvraag moet voldoen. Tijdens de slotavond waren vertegenwoordigers van verschillende fondsen en serviceclubs aanwezig en konden de deelnemers netwerken. Er hebben 56 vrijwilligers van 31 verschillende verenigingen aan de cursus deelgenomen.

Beoordeling van de cursus
Het evaluatieformulier is door 27 deelnemers/verenigingen ingevuld. De cursus Fondsenwerving als geheel is beoordeeld met een 7,8.
Voor de verschillende onderdelen was de beoordeling als volgt:
-    alle verschillende vormen van fondsenwerving (7,4)
-    de informatie over fondsen vinden / aanschrijven (6,7)
-    het schrijven van een plan (7,6)
-    het opstellen van een begroting / dekkingsplan (7,1)
-    het invullen van een aanvraagformulier van een fonds (7,1)
De gehele uitwerking van de evaluatie kunt u vinden op de vrijwilligerspagina op de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl

Fondsen vinden
Nederland kent duizenden fondsen. In het Fondsenboek staan ongeveer 700 fondsen vermeld. Om verenigingen te ondersteunen beschikt de gemeente over het Fondsenboek. Bent u op zoek naar geschikte fondsen voor uw project? Kom dan naar het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Klaartje Passchier, tel. 0252 343 800 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..