Datum: 08-08-2020 - 01:42
10
jun
'13

Tegels lichten en onkruid wieden bij De Speelakker.

Zoals bekend is de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin vanwege nieuwbouw tijdelijk gesloten. Afgelopen zondagmiddag was een flinke groep vrijwilligers bij De Speelakker in touw om een steentje bij te dragen. De mannen gingen tegels lichten op het terras rondom het oude tuinhuis...

De stenen en tegels worden opgestapeld op pallets. Deze worden elders opnieuw gebruikt. Ondertussen was de vrouwenploeg het onkruid in de zandbak aan het wieden. Door het groeizame weer van het afgelopen voorjaar en omdat er geen kinderen in de zandbak hebben gespeeld, heeft het onkruid zich flink uitgebreid. Dit waren zeer nuttige klussen. Onder het motto “vele handen maken licht werk” werd gewerkt en de sfeer was goed en het weer werkte ook goed mee.

De nieuwbouw bij De Speelakker is volop in gang. De wanden van het nieuwe tuinhuis zijn dicht en de deuren zitten er in. Over enkele weken wordt het tuinhuis door aannemer Wilfried van den Berg opgeleverd. Het afmaken van de binnenkant wordt voornamelijk door de vrijwilligers gedaan. Dat betreft schilderwerk en het plaatsen van de bar. Want ook in het nieuwe tuinhuis komt er een verkooppunt voor ijs, limonade en dergelijke.

Ondertussen is Sporto bezig met het grondwerk op en rond het eiland. Het eiland zal flink gaan veranderen! De verwachting is dat over ruim een maand alle werkzaamheden klaar zijn. Voordat het zover is zal er nog heel veel moeten gebeuren. Zo is er nog heel veel onkruid dat gewied moet worden. Wie een handje wil helpen is welkom. Kortom, even hard werken met als doel voor aanvang van de schoolvakantie de waterspeeltuin De Speelakker voor iedereen open te stellen.