Datum: 19-04-2021 - 12:18
09
jun
'13

Heren 1 TV De Boekhorst voor de vierde maal op rij Regiokampioen.

Voor de vierde maal op rij is het eerste herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst regiokampioen geworden van regio Noordwest. In de reguliere competitie kende het team, bestaande uit Daan de Ru, Fabian van der Lans, Marc Fleischeuer, Jeroen Boogmans en captain Ewout Hinnen,...

nauwelijks problemen en werd het met overmacht kampioen. Slechts 2 van de 42 wedstrijden gingen verloren. In de finale om het regiokampioenschap moest het team het opnemen tegen de kampioen van de andere  hoofdklasse-poule, De Vliegende Hollander uit Amstelveen. Ook dit team was eenvoudig kampioen geworden en het beloofde dus een spannende strijd te worden.

Op het mooie park van D.V.H. waren veel supporters aanwezig om hun team aan te moedigen. Fabian mocht het spits afbijten tegen Edwin Kempes, oud top 100 speler van de wereld! Kempes bleek meer ervaren dan de jonge Fabian en won in 2 sets. Daan had een gelijkwaardige tegenstander in Yoran Verschoor, op zondag spelend in de Eredivisie, en trok na 3 sets net aan het kortste eind. Ewout had een taaie tegenstander en het werd dan ook een spannende strijd. Pas in de tiebreak van de 3e set met 8-6 viel de beslissing in het voordeel van de Boekhorsters.

Marc won op de 4e single overtuigend, zoals hij het hele seizoen al doet, en dus was de tussenstand 2-2 met een gelijke stand in sets. Marc en Ewout sloegen hun tegenstanders met 6-0 6-2 van de baan en dus hadden Daan en Fabian aan één set genoeg. Ze wonnen de eerste set en dus was de overwinning veilig gesteld. Uiteindelijk ging de partij nog wel in 3 sets verloren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Dankzij deze knappe overwinning plaatst het team zich weer voor de landskampioenschappen, waarvoor aanstaande zaterdag de kwartfinale wordt gespeeld. De loting hiervoor (tegenstander en uit/thuis) is aanstaande dinsdag. Bij winst volgt op 22 juni de halve finale en eventueel op 23 juni de finale; beiden worden gespeeld in Santpoort.