Datum: 08-08-2020 - 02:23
06
jun
'13

Diepste punt nieuwe Egelantierschool bereikt.

Donderdagmiddag 6 juni is het diepste punt van het nieuwe schoolgebouw de Egelantier in De Zilk bereikt! De in aanbouw zijnde Brede School wordt uitgerust met diverse energie besparende toepassingen en technologieën. Zo zal het gebouw geen gasaansluiting...

hebben en in de winter verwarmd worden met aardwarmte. Om dit mogelijk te maken werden er donderdag bronnen geboord tot een diepte van maar liefst 125 meter!

De kinderen en leerkrachten van de school waren bij het heugelijke feit aanwezig, maar ook alle wethouders en vertegenwoordigers van de Sophia Stichting gaven acte de présence. Alle aanwezigen waren getuige van de slangen die de grond ingingen, daarmee ging ook een 125 meter lang lint met alle namen van de kinderen mee de grond in.

Na het diepste punt te hebben bereikt zochten de kinderen de hoogte op. Ieder kind had een ballon gekregen en daaraan was een kaartje met hun naam bevestigd. De school had een wedstrijd uitgeschreven en voor de ballon die het verste komt ligt een leuke prijs in het vooruitzicht.

 

Nieuwbouw Egelantier.
Onlangs is een start gemaakt met de sloop van de Egelantierschool in De Zilk, de oude school moet plaats gaan maken voor nieuwbouw. De kinderen van de Egelantierschool krijgen ongeveer 14 maanden les in een tijdelijke locatie op het terrein van de voormalige zoutopslag. In die tijd zal op het oude schoolterrein in de Hafkenscheidtlaan de nieuwe school en een aantal woningen gebouwd worden.