Datum: 05-06-2020 - 07:25
06
jun
'13

Prinsenhof zorgt voor 56 nieuwe hulpverleners.

Na de Cito-toets zijn de leerlingen begonnen aan de voorbereiding van hun EHBO-examen. Het theoretische gedeelte is schriftelijk afgenomen en op dinsdag 4 juni 2013 volgde de praktische vaardigheden. Alle 56 leerlingen van de 2 groepen 8 van de Prinsenhof...

zijn allemaal geslaagd. Dit succes is natuurlijk te danken aan de inzet van de kinderen, maar zeker ook aan de energie van die de EHBO-Vereniging er in hebben gestoken ter voorbereiding op dit examen.

Cindy Wiebes verzorgt al enkele jaren de lessen Jeugd Eerste hulp A op de basisscholen. Bij alle lessen weten wij ons ondersteund door diverse leden, zoals onder andere Rob Ohlenschlager die alle lessen als gastheer optreedt en tevens de praktijklessen ondersteund samen dit jaar met gediplomeerde leden van onze vereniging Mary Koeckhoven.
De examencommissie stond onder leiding van Dhr. Piet Noordhuizen verpleegkundige/medisch docent met assistentie enkele gediplomeerde leden Carina Ter Veen, en Ria Duindam.

Kinderen leren hoe ze eerste hulp kunnen verlenen in veel voorkomende situaties. Zowel theorie als praktische vaardigheden behoren tot deze opleiding. Ook de reanimatievaardigheden en hoe de automatische externe defibrillator werken behoort tot de lesstof. Heel belangrijk dat we kinderen al kunnen aanleren hoe ze eventueel kunnen reanimeren en zien hoe ook de AED werkt en aangesloten kan worden op een slachtoffer.

Mocht het kind zelf niet in staat zijn de reanimatie zelf uit te voeren kan hij een omstander zeggen hoe het moet. Want het borstbeen bij een volwassene moet 5-6 cm. Ingeduwd worden. En moet je best sterk zijn om dit vol te houden.

Ook dit jaar starten we op woensdag  6  november 2013 een Eerste Hulp cursus (EHBO). Informatie bij en inschrijving  bij Cindy Wiebes-Vervaet Telefoon 0252-377663 E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's PR