Datum: 09-08-2022 - 00:13
03
jun
'13

Van Nispen met een klinkende overwinning naar de derde klasse. (update foto's-filmpje)

Onder fantastische omstandigheden is het Van Nispen gelukt om na 9 jaar weer 3e Klasser te worden. In 2004 degradeerde de club naar de 4e Klasse. Met de huidige talentvolle lichting eigen jongens is dit verloren terrein weer goed gemaakt. Tegenstander FC Zoetermeer kwam...

beter uit de startblokken dan Van Nispen. De eerste twintig minuten waren dan ook voor de gasten. Twee kansen kreeg men om de score te openen. Eenmaal verdween de bal net naast het doel en eenmaal redde doelman Otte op fraaie wijzen. Toen Van Nispen na 25 minuten zelf de score opende was het pleit al beslecht. Het was de man van de wedstrijd Fadil Sukurica die twee man omspeelde en de bal perfect voorgaf. Deze bal was niet te missen en Thijmen Pompe was er als de kippen bij om de bal in te tikken: 1-0.

FC Zoetermeer gaf het nog niet op, maar kon eigenlijk geen vuist meer maken. Toen vlak voor rust de stand op 2-0 gebracht werd door Sukurica zelf was de buit binnen. Na de rust bleef Zoetermeer een licht veldoverwicht behouden, maar het verwierf geen doelkansen meer. Van Nispen ging uiterst zorgvuldig met haar kansen om. Eerst was het Dick Verhoeven die op schitterende wijze de 3-0 inkopte. Kort daarna was het Peter van Eeden die op aangeven van Sukurica de 4-0 op het bord liet verschijnen. Zoetermeer bracht kort daarna de 4-1 op het scorebord. Als toetje scoorde Ralf Pompe de 5-1, wederom op aangeven van uitblinker Sukurica.
Foto's en tekst Pr. Van Nispen (voor meer foto's klik hier)