Datum: 30-09-2023 - 04:02
03
jun
'13

Zonnig Schapenscheerfeest op de Dierenhoeve zeer druk bezocht.

Bij de voorbereidingen voor het schapenscheerfeest werden alle weergoden aangeroepen om voor een mooi dagje weer te zorgen. En....het werd gelukkig een zonovergoten en een zeer druk bezochte zondag op de kinderboerderij De Dierenhoeve. Leen de Imker nam zijn...

bijenvolk mee naar dit zonnig dagje uit op de Dierenhoeve en de kinderen timmerden gezamenlijk aan een insectenhotelletje voor een langer verblijf. Het insectenhotel kon niet in één dag worden afgemaakt, maar wordt zeker plechtig geopend zodra alle kamers (gaten) diep genoeg geboord zijn en de bamboestokken en de strokussens op de juiste plekken zitten. De oorwormen in de omgeving van Noordwijkerhout vinden al een nieuw verblijf in de één of andere tuin waar een oorwormpotje bij de Dahlia’s hangt welke de kleine bezoekers zelf hebben gemaakt en meegenomen.

De schapen staan wat naakt maar hoeven zich niet te schamen, want ze waren in goede handen bij de nieuwe kappers van de Dierenhoeve. Vrijwilligers van de zorg- en kinderboerderij hebben net zoals afgelopen jaar ook de kans gekregen voor een vakkundige opleiding in schapenscheren en om dit oude ambacht uit te oefenen. Klein en ook groot mochten helpen de wol meteen te verwerken. Zelf de wol kaarden (kammen), spinnen en ook kijken hoe het kleurtje erin komt. De kleinsten hebben de wol op hun eigen schaapje geplakt, gerecycled dus.

Een mengelmoes van geuren: schaap, hout, hooi, stro, cake, hamburgers en koffie verspreidde zich over de boerderij. Iedereen ging na een fantastisch dagje uit, voldaan naar huis. Wij hebben een record opkomst en een record plezier mogen beleven. Vrijwilligers, nieuw of die al jaren trouw zijn aan de Dierenhoeve, hebben dit mede mogelijk gemaakt. Wij zijn er zeker van dat zij uiteindelijk het zonnetje in huis zijn. Vrijwilligers en bezoekers namens de Dierenhoeve: onze grote dank dat jullie keer om keer de boerderij steunen en koesteren!

Tekst Vereniging Dierenhoeve.