Datum: 09-08-2020 - 09:53
31
me
'13

CDA pleit voor verhoging doorgang viaduct Van der Weijdenlaan.

Namens het CDA stelde de heer Beugelsdijk op de raadsvergadering de vraag of het viaduct op de Van Iersellaan, waarschijnlijk bedoelde hij die op de Van der Weijdenlaan, niet verhoogd kan worden van de huidige 2.80 naar 4 meter. Het viaduct wordt op termijn...

vervangen voor een nieuwe in verband met betonrot, net zoals bij het vervangen van het viaduct op de Herenweg. Volgens het CDA zou het mooi zijn als dan tegelijk met het vervangen van het viaduct de doorgang verhoogd kan worden naar 4 meter. Al jaren kunnen hier volgens de heer Beugelsdijk zelfs geen busjes onderdoor met een verhoogd dak.

Wethouder Vissers antwoordde hierop of het CDA dit wel wenselijk acht, een verhoging zorgt er voor dat er ook vrachtwagens onderdoor kunnen. Dit betekent extra vrachtverkeer langs de Regenboogschool en verderop Puyckendam en langs de Victorschool en dat vindt de wethouder niet passend in die omgeving. Maar ook de vraag is of het wel technisch en financieel haalbaar zou zijn, want een verhoging (1 meter) van de N206 met de dan noodzakelijke lange aanloop betekent waarschijnlijk een flinke kostenpost, aldus de wethouder.

Volgens het CDA wil men alleen maar een betere doorgang verschaffen voor grotere bestelauto's en voor vrachtwagens zou er dan weer een verbod kunnen komen. Daarna ontstond er een aardige discussie tussen verschillende raadsleden of de hoogte van 4 meter of iets lager of daaraan gekoppeld een vrachtwagen verbod op de Van der Weijdenlaan wel wenselijk is. De discussie werd een halt toe geroepen door burgemeester Goedhart die de vraag van het CDA door verwees naar de commissie SAM, wordt vervolgd dus.

Regelmatig zitten er bestel- en vrachtauto's vast onder het viaduct.