Datum: 16-08-2022 - 05:49
30
me
'13

Bert Hogervorst brengt deel 3 over de familie Duijvenvoorden uit.

De Noordwijkerhoutse genealogische speurneus Bert Hogervorst heeft zijn Duijvenvoorden-trilogie compleet gemaakt met deel III en deze zal op 8 juni uitkomen. Op zaterdag 15 juni komt Bert Hogervorst naar VVV Noordwijkerhout om het boek te signeren...

Zijn speurwerk naar deze eeuwenoude familie heeft zoveel gegevens opgeleverd, dat er drie delen voor nodig waren om de familie te beschrijven. Het begon ooit rond 1650 toen Noordwijkerhouter Arie Jansz Duijvenvoorden werd geboren. Hij trouwde driemaal en produceerde veel nazaten waarmee de brede verspreiding van de familienaam begon.

Ook in dit derde deel komen veel interessante gegevens naar boven voorzien van oude foto´s. Er blijkt nog een generatie voor Arie Jansz te zijn gevonden door Jan Duivenvoorden van Gerard (Heeremenis). Hij geeft Jan Jansz Duijvenvoorden een gezin en de vermoedelijke woonplaats Noordwijkerhout. Hierover presenteert Bert Hogervorst ook een filmpje tijdens de signeersessie van zijn nieuwste boek in de VVV vestiging Noordwijkerhout.

Een must voor de echte Noordwijkerhouter en een origineel cadeau voor Vaderdag. Voor € 35 kunt u ´Duijvenvoorden deel III´ aanschaffen in VVV Noordwijkerhout. Zaterdag 15 juni is Bert Hogervorst tussen 11.00 een 13.00 uur aanwezig om het boek te signeren. Het eerste exemplaar van ´Duijvenvoorden deel III´ zal op 8 juni worden uitgereikt in het Katwijks Museum.

Enkele andere titels van de hand van Bert Hogervorst over Noordwijkerhoutse families zijn Geerlings van Manus tot Manus uit 2004, Van Duijn tot Duin van Wassenaar naar Bollenstreek uit 2009, Duijvenvoorden Deel I (2011) en Deel II (2012).

VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8 Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon:  0252 372 096