Datum: 02-07-2020 - 13:49
07
me
'13

U12 Basketbalvereniging kampioenswedstrijd

Op maandagavond 22 april werd er in de Schelft gespeeld om het kampioenschap bij de basketballers van onder de 12 jaar. De Jump U12 kwam uit tegen MSV Noordwijk. Beide teams hadden slechts 1 wedstrijd verloren en ons team kon zowel eerste worden van de poel als kampioen.


Meestal wordt de eerste van de poel ook kampioen, maar deze keer speelden er teams in de poel mee waarbij kinderen speelden met compensatie en die teams konden niet meedingen naar het kampioenschap. Wij dus wel.

Ons team was met volledige sterkte aanwezig en alle negen kinderen speelden mee. Binnen het team zitten zowel ervaren als minder ervaren spelers. Ondanks het kampioenschap spraken we af dat we vooral een fijne wedstrijd wilden spelen. Natuurlijk gingen we voor de punten, maar vooral gingen we ervoor om als team er voor te zorgen dat iedereen aan de bal kwam zodat wij gezamenlijk iets moois neer zouden zetten. En dat is precies wat we gedaan hebben. Iedereen zette zijn beste beentje voor en deed wat van hen verwacht werd. We speelden goed over en zetten hier en daar mooie acties neer die in scores uitmondden. Onze verdediging was echter niet opgewassen tegen het goed getrainde team uit Noordwijk. Zij speelden erg sterk en gingen er met de winst van door.

Zo kwam het dat er twee feestjes in de Schelft gevierd werden. Ons U12 team werd kampioen van de regiocompetitie van Rayon West 2012/2013 en beloond met een gouden medaille en beker vanuit de basketbal bond. MSV werd eerste van de poel. Beide teams waren ontzettend blij en trots op hun prestaties.

Wij kijken terug op een mooi basketbal seizoen waarbij alle spelers gegroeid zijn in hun spel. U12 speelde samen als een team en werd beloond met vele gewonnen wedstrijden. We speelden gedreven en sportief en bedanken zowel de trainers als de coaches voor hun aandeel in onze prestaties.