03
me
'13

Maak uw fietsvakantie tot een succes!

De Vakantiefietser Eric Schuijt komt samen met Carla van Tatenhove op woensdag 22 mei om 20.00 uur naar de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijk. Eric en Carla hebben heel veel fietskilometers in den vreemde afgelegd. Eric heeft over deze verre reizen verschillende boeken geschreven:

“Fietskriebels” over Zuid-India, Namibië en Cuba. “Mzungu” over de ontdekking op de fiets van Uganda, Tanzania en Kenia. Natuurlijk gaat niet elke fietsvakantie pechloos en daarom schreef hij het boekje “Fietspech” een fietsreparatieboekje met vooral veel tekeningen en weinig tekst. Eric heeft zelf een winkel voor (vakantie) fietsers in Amsterdam.

 

 

Om zelf uw fietsvakantie goed voor te bereiden zullen Eric en Carla een uitleg geven over de verschillende soorten fietstassen en vakantiefietsen. Welke onderdelen zijn het belangrijkst en waarom? Ze zullen aandacht besteden aan het plannen van een route (met kaart of gps) Aan de hand van een paklijst nemen ze de spullen door die in de fietstas kunnen.

Welke fietsgereedschappen thuis gelaten kunnen worden en welke moeten persé in de fietstas gestopt worden. Wat is er nodig voor een goede nachtrust enzovoort. Aan de hand van de domme fouten die Eric gemaakt heeft kunt u in ieder geval veel leren.

In de bibliotheek vindt u ook verrassende titels die zo mee kunnen in een klein hoekje van uw fietstas! Want na een inspannende rit is het ook tijd voor ontspanning.

Woensdag 22 mei kunt u alles te weten komen voor een geslaagde fietsvakantie! Inloop 19.30 uur aanvang 20.00 uur.

Toegang € 5,00 voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en € 7,50 voor niet-leden. Toegangskaarten zijn te reserveren en verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek

www.bibliotheekbollenstreek.nl