Datum: 21-10-2020 - 06:19
28
apr
'13

Speelakker-vrijwilliger Rob Ohlenschlager ontvangt lintje

Afgelopen week ontving een vrijwilliger van de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin de Speelakker een lintje. Het betrof Rob Ohlenschlager, die is vanaf heden Lid in de orde van Oranje Nassau. Het is duidelijk dat de Speelakker zich gelukkig prijst met een vrijwilliger als Rob Ohlenslager...

Rob werd met een smoesje door Piet Noordhuizen van de EHBO meegenomen naar de Oude Jeroen in Noordwijk, zogenaamd om foto’s te maken van iemand van de EHBO die een onderscheiding zou krijgen. Binnengekomen in de kerk bleek het echter om Rob zelf te gaan!

Rob maakt zich gedurende een lange periode op een aantal terreinen verdienstelijk voor de samenleving. Zo is hij sinds 1996 in diverse functies actief voor Badminton Club BIOS te Noordwijk. Daarnaast is hij vanaf 2001 vrijwilliger voor de Visserskapel te Noordwijk aan Zee, vanaf 2005 vrijwilliger voor waterspeeltuin De Speelakker te Noordwijkerhout en sinds 2008 bestuurslid van de EHBO-vereniging Noordwijkerhout. B

Bij de Speelakker startte Rob 2001 in het kader van een zogeheten Melkertbaan als betaald beheerder. Tot 2005 deed hij dat vier dagen per week. Hij maakte echter toen al vele malen meer uren dan waarvoor hij betaald werd en was dus ook toen al gedeeltelijk vrijwilliger. Na zijn pensionering in 2005 is hij gelukkig gebleven. Hij is wekelijks in touw voor het onderhoud van de speeltuin en bespaart met zijn handigheid enorm veel kosten omdat we niet voor alle reparaties derden hoeven in te schakelen. Hij is van alle markten thuis en weet overal een oplossing voor te vinden. Dankzij hem beschikken we over een veilige, goed onderhouden speeltuin.

Rob weet altijd veel mensen op de been te krijgen om te helpen bij het onderhoud, dat lukt niemand zo goed als Rob, hij heeft een groot netwerk. Grotere klussen kunnen daarom met meerdere mensen snel en deskundig opgepakt worden. We hebben er al menig trouwe vrijwilliger aan overgehouden. Ook zorgt hij voor de verhuur van de speeltuin, voor partijtjes en scholen. Hij weet hoe hard De Speelakker deze inkomsten nodig heeft. Het hele jaar door is Rob actief, als de speeltuin sluit voor de winter is hij juist druk bezig alles weer helemaal in orde te krijgen, zodat de speeltuin er in het nieuwe seizoen weer tiptop bij ligt.
Op dit moment is de Speelakker gesloten vanwege nieuwbouw van het tuinhuis. De grondwerkzaamheden door Sporto zijn volop bezig. De fundamenten van het tuinhuis zijn gelegd door aannemer Wilfried van de Berg. Rob en de andere vrijwilligers van de klusploeg zijn daarnaast volop bezig met tal van klussen. De verwachting is dat in de zomer alles klaar is en de speeltuin weer open kan gaan.