Datum: 16-02-2020 - 20:19
26
apr
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (dagboek-4)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is vrijdag 18 april een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. BON houdt in samenwerking met de leerlingen en hun begeleiding een dagboek bij, deel 4...


Dagboek deel 4: officieel ontvangst op stadhuis van Hirado.
Bij de stedenband hoort ook de officiële ontvangst op het stadhuis van Hirado. Het centrum van Hirado is al gekleurd met Nederlandse vlaggen en de vlag met het wapen van Noordwijkerhout. Burgemeester Kuroda bevestigde de waarde van de stedenband met Noordwijkerhout. Verder werden er toespraken gehouden namens burgemeester Goedhart en de leerlingen van de scholen. In de toespraken werd gesproken van vriendschap en blijvende samenwerking en het bijzondere van deze scholenuitwisseling. Na het officiële gedeelte moest dhr. Kuroda met iedereen op de foto; leerlingen en de leden van de delegatie. Wellicht is dit niet volgens het Japanse protocol maar dhr. Kuroda vond het prachtig.

 

De tweede school die in Hirado bezocht werd was de Hokusho Agricultural school. Ook daar waren de activiteiten divers, van traditionele Japanse lekkernijen maken tot het bezoeken van de theeplantage en verwerking en het bezoeken van een insectentuin. Bij de Yukukan High school werd de ochtend gevuld met sport en en het bijwonen van een aantal reguliere lessen. Wat steeds weer opvalt is de enorme discipline en gedrevenheid. De leerlingen van Leeuwenhorst worden zo elke dag geconfronteerd met het Japanse schoolleven en dit maakt ze steeds meer bewust van de cultuur verschillen.

Foto's in de fotogalerij: PR

Dagboek deel 3: Leerlingen bezoeken Hirado High School.

Dagboek deel 2
: Vissen op zee

Dagboek deel 1: De aankomst