Datum: 29-02-2020 - 04:09
23
apr
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (dagboek-3)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is vrijdag 18 april een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. BON houdt in samenwerking met de leerlingen en hun begeleiding een dagboek bij, deel 3...

Dagboek deel 3: Leerlingen bezoeken Hirado High School.
Op maandag zijn de leerlingen begonnen aan de schoolbezoeken. De eerste 2 dagen werden doorgebracht op de Hirado High School. De leerlingen die op deze school zitten kiezen vaak voor een beroep in de zorg en welzijnssector. De eerste les was een welfare les. Er werd geleerd om iemand te begeleiden in een rolstoel. Vooral een rolstoel goed hanteren op steile wegen is van belang. De leerlingen konden dit ervaren bij een steile heuvel op het schoolterrein.

Daarna werd er gekookt in de kookklas. Samen met de Japanse studenten moesten ze voor iedereen een Japanse maaltijd bereiden die daarna werd gegeten in de middagpauze. Er is grote aandacht voor de hygiëne, de leerlingen droegen hoofddoeken en mondkapjes bij het bereiden van sommige gerechten.De directeur van de school at mee in de pauze. Tijdens het bereiden van de maaltijd werden de leerlingen geïnterviewd voor de Nagasaki press. (de krant van zuid Japan).

Na het eten werden we door alle leerlingen van de school met applaus ontvangen in de sporthal. Daar vond de officiële ontvangst plaats. De middag werd vervolgd met trommel les op Japanse trommels en zangles van een bekende Japanse zanger die daar muziekleraar is. Uiteraard werd een mooi Japans lied ingestudeerd. Het bezoek aan de Hirado High School is afgesloten met een kalligrafeer les. Een eigen tekst of spreuk werd in kalligrafie geschreven.

Foto's in de fotogalerij: PR

Dagboek deel 2
: Vissen op zee, klik hier.

Dagboek deel 1: De aankomst, klik hier.