Datum: 11-08-2020 - 02:57
23
apr
'13

Vereniging Groei & Bloei maakt Regenboog kinderen wegwijs in de plantenwereld.

Alle kinderen kregen afgelopen week van de vereniging Groei & Bloei en van de Regenboogschool tuinouders een pot met aarde en zaadjes om zo mee te kunnen doen aan een kleurige en smakelijk wedstrijd. De Vereniging Groei & Bloei afdeling Lisse e.o. heeft een nieuwe...

activiteit: “Groene Ontdekkingsreizen”. Zij wil kinderen mee op reis nemen en zo spelenderwijs wegwijs maken in de plantenwereld. Hoe planten en bloemen groeien, bekend maken met de schoonheid van bloemen en laten genieten van geur, kleur en smaak. In dit kader wil de afdeling Lisse een project doen op de Regenboogschool doen.

Een ontdekkingsreis naar de wondere wereld van … tuinkruiden! Daarom kreeg iedereen een pot mee naar huis. In de pot zit een zakje aarde, een zakje tuinkruidenzaadjes (munt, tijm, rozemarijn, basilicum, dille of peterselie). Het is de bedoeling dat men de  zaadjes thuis  gaat opkweken tot een echte plant. Ziet u dus binnenkort overal in Noordwijkerhout heerlijke kruiden staan dan weet u nu hoe dat komt.

Iets over de Vereniging:
De Vereniging Groei & Bloei is een landelijke vereniging opgedeeld in zo’n 150 afdelingen die zich bezig houden met  alles wat groeit en bloeit in de ruimste zin van het woord. De afdeling Lisse e.o., waar ook Noordwijkerhout deel van uitmaakt, geeft onder andere bloemschik cursussen, groenworkshops, organiseert wandelingen, open tuinendagen, planten ruildagen en dialezingen. Ook heeft de afdeling een fotoclub, heemtuin en een tuinclub.

Zoals vermeldt is “Groene Ontdekkingsreizen” een nieuwe activiteit van de afdeling. Zij wil kinderen spelenderwijs wegwijs maken met de manier waarop planten en bloemen groeien, bekend maken met de schoonheid van bloemen en laten genieten van geur, kleur en smaak. Een ander doel is om kinderen en ouders te laten zien dat alles wat groeit en bloeit belangrijk is voor mens en dier en staat voor een prettige leefomgeving. Meer informatie kun je vinden op www.lisse.groei.nl en op de regenboogschooltuin blog.

Foto's PR.