Datum: 29-02-2020 - 05:08
22
apr
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (dagboek-2)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is vrijdag 18 april een delegatie van 12 leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado in Japan vertrokken. BON houdt in samenwerking met de leerlingen en hun begeleiding een dagboek bij, deel 2...

Dagboek deel 2: Vissen op zee.
De leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst hebben dit weekend een uitgebreid programma gevolgd waarin kennismaking met het leven in Hirado Japan centraal stond. Zaterdag werd het Verenigde Oostindische Compagnie handelshuis bezocht en het Hirado kasteel. De geschiedenis van Hirado werd zo verweven met de Nederlandse VOC geschiedenis in Japan. 's Middags werd een zoutfabriek bezocht. Daar wordt op natuurlijke wijze zuiver zeezout gewonnen. Er werd ruim aandacht besteed aan de gevaren van de vervuiling van de zee. In de stromende regen hielpen de leerlingen mee om een klein stukje strand schoon te maken.

Op zondag  gingen de leerlingen hun eigen ontbijt bij elkaar vissen. Om 6 uur ging de groep in 2 vissersboten de netten leegmaken. De netten werden binnengehaald en met schepnetten moest de vangst binnenboord worden gehaald. Aan wal werd de vis schoongemaakt en daarna als heerlijk ontbijt geserveerd.

De dag werd afgesloten met presentaties van de Hollandse en Japanse cultuur. De leerlingen deden o.a. oud Hollandse spelletjes met de Japanse leerlingen en er werden Hollandse liederen gezongen. De loco burgemeester van Hirado en de schoolhoofden spraken hun waardering uit voor de beide presentaties. Maandag begint de schoolweek op de Senior Highschools.

Dagboek deel 1: De aankomst, klik hier.
Foto's PR