Datum: 24-09-2020 - 16:45
12
apr
'13

“Mach-mit-Mobil” bezoekt Teylingen College Leeuwenhorst.

Een fel-oranje BMW met de opschrift Mach mit (‘doe mee’) komt de parkeerplaats voor het schoolgebouw van het Teylingen College Leeuwenhorst oprijden. Achter het stuur zitten Franzi en Frouke, twee enthousiaste vakdidactici van het Goethe-Instituut, die het vak Duits op...

creatieve wijze benaderen. Doel van hun bezoek is bij scholieren belangstelling te wekken voor het vak Duits, kennis over Duitsland over te dragen en het belang van een goede beheersing van de Duitse taal in de latere carrière duidelijk te maken. Het Mach-mit-Mobil is sinds vorig jaar februari in heel Nederland onderweg en heeft intussen ruim  80 scholen bezocht en aan ongeveer 6000 leerlingen lessen gegeven. De lessen gaan uiteraard helemaal in het Duits. Vandaag staat Leeuwenhorst op het programma.

Leerlingen uit de 2e en 3e klassen deden enthousiast mee en verbeterden hun taalkennis. Ze werden steeds enthousiaster om zelf aan de slag te gaan met de Duitse taal. Dat de beste groep aan het eind van de les een prijs kon winnen hielp daarbij ook een beetje…

De vakgroep Duits wilde de flitsende BMW al lang naar school halen maar wegens de grote belangstelling heeft het even geduurd. “Het was het wachten meer dan waard” volgens docent Frank Schmermbeck. Zijn collega Reni van Kan vult aan: “Het was een ontzettend leuke en leerzame dag. Onze leerlingen hebben enorm genoten en wij ook.”

Het Mach-mit-Mobil is een initiatief van de Actiegroep Duits (Duitse Ambassade, de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) en het Goethe-Institut Niederlande) die zich ten doel stelt de positie van de Duitse taal in het Nederlandse onderwijs te versterken. Gesponsord wordt het ‘Mach-mit-Mobil’, hoe kan het ook anders, door BMW Nederland.