Datum: 29-01-2020 - 21:42
19
apr
'13

Een webcam met een "Blik Op de bloembollenvelden" van Noordwijkerhout.

Vrijwilligers van de Stichting Wireless Leiden hebben de afgelopen tijd een WiFi-steunpunt ingericht op de toren van NH Conference Centre Leeuwenhorst. Dit gaf de redactie van BON, in overleg met de stichting en NH, de gelegenheid om een webcam boven in de toren te plaatsen...

Door de nieuwe wireless verbinding krijgt u vanaf vandaag via de BON-webcam 24 uur per dag, 's nachts zie je wel wat minder, een Blik Op de bloembollenvelden. De webcam staat gericht op de bloembollenvelden langs de Gooweg richting Noordwijkerhout.

Klik hier voor de pagina met het beeld van de webcam.

Aan de linkerkant van de pagina is er vanaf nu ook een link te vinden via het prikbord en Uitgelicht.

Foto's van BON vd installatie en het uitzicht kunt u zien in de fotogalerij hieronder.

WiFi-steunpunt Stichting Wireless Leiden

Vanaf de hoge locatie in de toren van NH Conference Centre Leeuwenhorst kan sinds kort verbinding gemaakt worden met andere steunpunten in Voorhout en Leiderdorp. Het beschikbaar zijn van het steunpunt Leeuwenhorst geeft het publiek in de omgeving van de Leeuwenhorst-toren de mogelijkheid om kostenloos gebruik te maken van het WiFi-Internet. Het is zelfs mogelijk om over een afstand van meer dan een kilometer van deze netwerkfaciliteit verbinding te maken indien daarbij gebruik wordt gemaakt van daarvoor beschikbare antennekastjes.

Het beschikbare internet beperkt zich om beveiligingsredenen tot het kunnen 'browsen' middels de bekende browsers en het gebruik van webmail (zoals gmail, hotmail, yahoo-mail). Al met al een betrouwbare, efficiënte en zorgeloze optie voor onder andere organisaties die tegen lage kosten hun publiek willen faciliteren in het verkrijgen van internetsignaal. Voor de individuele burger is het oppikken en gebruiken van het internetsignaal, al dan niet met een kleine en goedkope antenne, in de omgeving van Leeuwenhorst mogelijk geworden.

De Stichting Wireless Leiden Wireless Leiden is de naam van een stichting die een wifi-'community'-netwerk in de stad Leiden en omgeving bouwt en beheert. Het netwerk is gebouwd en wordt onderhouden door vrijwilligers. Er wordt voor het bedrijven en beheren van het netwerk uitsluitend gebruikgemaakt van opensourcesoftware, die voor een deel door de eigen vrijwilligers van Wireless Leiden is ontwikkeld. Het succes van Wireless Leiden is vooral te verklaren aan het feit dat er geen winstoogmerk is en dat het een 'community'-netwerk is dat vrij toegankelijk is voor iedereen die zich binnen het dekkingsgebied van het netwerk bevindt.

Het netwerk beslaat niet alleen Leiden, maar er bestaan ook verbindingen met netwerken in buurgemeenten zoals Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude, Katwijk, Kaag en Braassem, Aalsmeer (Westeinder plas) en nu dus ook in -wijde- omgeving van de Duin- en Bollenstreek (Noordwijkerhout).