Datum: 09-08-2020 - 02:23
11
apr
'13

Stichting NoVaTo met als thema: Koninklijke bezoeken aan Noordwijkerhout.

Het was een grote wens van de vrijwilligers van "Noordwijkerhout Van Toen" om hun club een meer rechtsgeldig karakter te geven. Niet alleen is de toekomst van het verzamelde materiaal dan beter geregeld, maar ook zijn zij dan in staat om fondsen te werven. NoVaTo...

heeft namelijk nog veel meer plannen om iedereen te betrekken bij de geschiedenis van ons prachtige dorp!! Afgelopen week heeft een aantal vrijwilligers van Noordwijkerhout Van Toen bij notaris Timmers hun handtekening gezet onder de acte. Hiermee was de Stichting NoVaTo een feit!

Zoals u weet organiseert NoVaTo maandelijks een mini-tentoonstelling en natuurlijk brengen zij met trots elk kwartaal weer een nieuwe NoVaTo-bode! Ook werken zij regelmatig samen met andere instanties en verenigingen en geven hun vrijwilligers presentaties. Verder zijn zij heel druk doende om het door de heer Van Scharenburg voor NoVaTo verzamelde materiaal uit te zoeken en waren zij al begonnen om alle fotomappen opnieuw te ordenen. Best veel werk voor de relatief kleine club, maar ze doen het met heel veel enthousiasme!

De eerste activiteit als kersverse stichting was het inrichten van een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de St. Victorschool in het prachtige nieuwe gebouw aan de Pilarenlaan. Hier waren onder andere vele klassenfoto’s te bekijken, maar ook rapporten en lesboekjes. Volgende week woensdag kunt u weer als vanouds een gezellige middag en/of avond doorbrengen in de grote zaal van Puyckendam. Het thema van de maand is -hoe kan het ook anders- er één met een oranje tintje: Koninklijke bezoeken aan Noordwijkerhout.

NoVaTo is woensdag 17 april in Puyckendam te bezoeken van 14:00-16:00 uur en van 19:00-21:00 uur. Meer informatie vindt u op de website: www.noordwijkerhoutvantoen.nl.

De foto's zijn van NoVato.