Datum: 17-10-2021 - 03:16
09
apr
'13

Stefan Duivenvoorden zwemt SwimCup en ontmoet Pieter van den Hoogenband.

Namens zwemvereniging Noordwijkerhout mocht Stefan dit lange weekeinde deelnemen in de Paralympische klassen bij de SwimCup in Eindhoven. In dit toernooi was een groot deel van de topzwemmers van Europa aanwezig, en natuurlijk ook onze nationale top. Stefan zwemt...

in de regionale selectie van de KNZB en mocht op 4 afstanden uitkomen. Lange dagen, want in de ochtend series en in de late middag de finales. Op vrijdag stond de 50 meter rugslag op het programma. Stefan zwom een prima tijd in de ochtend, in de finale lukte het hem niet om dit nog te verbeteren.

Zaterdag was een zwaar programma. Eerst 200m vrije slag en een half uur later 50m schoolslag. De vrije slag wilde niet echt lukken deze dag. Jammer, maar de volgende keer beter. Op de schoolslag ging het wel beter en 's middags mocht de finale nog gezwommen worden. Nadat Stefan in de voorronde zijn PR al verbeterd had gingen er in de finale ook nog bijna 3 seconden vanaf. Prima gedaan dus!

Op zondag stond nog de 50m vrije slag op het programma. Eén baantje rechtuit knallen! Wel een PR maar zeker niet genoeg voor de finale. Wat wil je als 15-jarige tegen een aantal veel sterkere mannen. Alles bij elkaar weer een heel mooi toernooi. En wie kan nu zeggen dat je naast onze nationale toppers hebt gezwommen - bij het uitzwemmen ;-)

Zondag 5 mei zwemt Stefan samen met de Nederlandse paralympische zwemmers in Antwerpen de Belgische Open IPC wedstrijd. We houden u op de hoogte van de resultaten.

Op de foto: Stefan met iemand die heel graag met onze Nederlandse talenten op de foto gaat: Pieter van den Hoogenband.