04
apr
'13

De Regenboog doet het schoolproject "Beeldige kunst in de natuur".

Van 8 t/m 25 april zijn we bezig met het schoolproject ‘Beeldige kunst in de natuur’. Het hele project staat in het teken van ruimtelijk werken met water, aarde, lucht en vuur. We krijgen daarbij hulp van professionals die “Kunst in Duin” maken, Rob van Leeuwen, Cora Schram en...

boswachter Mark Kras.

Alle kinderen gaan een ochtend in het duin aan de slag met de materialen die ze daar vinden. Op school wordt er ook een workshop gegeven. En zo worden er beelden gemaakt in de natuur:

Groep 1/2 gaat met het thema ‘lucht’ aan de slag. Zij gaan insectenvleugels maken .

Groep 3/4 gaat met het thema ‘water’ aan de slag en zij gaan met de gevonden materialen uit duin en van het strand een kunstwerk maken .

Groep 5/ 6 heeft ‘aarde’ als thema en maakt een wandeling langs de kunstwerken met de kunstenaars en verzamelt materialen die op school verwerkt worden .

Groep 7/8 gaat met alle 4 de elementen aan de slag. Om dit project mogelijk te maken is er een subsidie aangevraagd bij fonds 1818. Inmiddels hebben wij hier een positief bericht op ontvangen!

De opening maandag 8 april om 08.30 uur wordt spectaculair en levert de eerste Kunst op. Alle beeldige kunst is op donderdag 25 april te bekijken van 18.30 uur tot 19.30 uur.