Datum: 30-06-2022 - 05:46
26
mrt
'13

Varend door het ijs en op zoek naar een bloeiend bollenveld.

De recreatiekrant 'Beleef de Bollenstreek' komt vandaag weer uit en geeft veel informatie over wat er dit voorjaar te zien en te beleven is in de Duin- en Bollenstreek en Leiden. Maandagmiddag werd de krant toepasselijk gepresenteerd in een bootje op het water tussen de bollenvelden...

Alleen werkt dit voorjaar het weer nog niet echt mee. Er moest een aardig stukje gevaren worden om, voor een foto, een bloeiend bollenveld te vinden. Het koude voorjaar zorgt er voor dat de natuur een flink stuk achterloop. De twee fluisterboten waarmee men op pad was, moesten zelfs geregeld uitwijken voor het ijs op de sloten. Maar dat mocht de pret toch niet drukken bij de initiatiefnemers van de recreatiekrant, in de fotogalerij kunt u de leuke plaatjes bekijken.

Hopelijk kunnen we binnenkort bij wat hogere temperaturen weer gaan varen door de wateren van de Bollenstreek, met bollenvelden die dan massaal een kleurtje krijgen. Dat kan trouwens elke woensdag en zondag, want dan vertrekt vanaf de opstapplaats bij NH Leeuwenhorst aan de Langelaan een rondvaartboot. Op woensdag om 13.30 uur en op zondag om 11.00 uur, kan men zich aanmelden via VVV Noordwijkerhout, tel. 0252-372096.

De recreatiekrant Beleef de Bollenstreek is onder andere gratis te verkrijgen bij het VVV aan de Dorpsstraat. De krant staat vol met informatie over de Keukenhof, lekkere streekproducten, de leukste fietsroutes, bijzondere musea en kunst, maar ook met een uitgebreide evenementenagenda.
De foto's zijn van de redactie van BON.