Datum: 06-07-2020 - 10:54
21
mrt
'13

Burgemeester Goedhart neemt deel aan rijvaardigheidscursus 50+ automobilisten.

Burgemeester Goedhart heeft vanmorgen niet alleen het startsein voor een rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten gegeven, maar neemt er vandaag zelf ook aan deel. Veilig Verkeer afd. Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen geeft deze cursus alweer voor de 12de keer...

in Noordwijkerhout, dit keer met maar liefst tachtig cursisten. Automobilisten van 50 jaar en ouder krijgen door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen. Hoe de test met de burgemeester vandaag gaat aflopen en of hij in de toekomst misschien wel een eigen chauffeur gaat krijgen, wordt wellicht in een later stadium nog bekend gemaakt.
De foto's zijn van de BON redactie.

Rijvaardigheidscursus
De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te geven in hun eigen verkeersgedrag en om vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend zullen de cursisten een aantal workshops bezoeken waarin o.a. het gezichtsvermogen en het reactievermogen worden getest en ook de bewegingsactiviteiten die relevant zijn en voor het verkeer centraal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.