Datum: 01-06-2023 - 01:15
19
mrt
'13

Kinderen van de Prinsenhof met veel plezier de ziekenwagen in.

Groep 1 en 2 van de Prinsenhofschool hebben de afgelopen drie weken hard gewerkt aan het thema gezondheid. Vorige week kwamen er 8 poppendokters langs en of dat nog niet genoeg was....kwam er deze week een heuse ambulance het schoolplein oprijden. Geen gewone...

maar eentje van lang geleden, vanuit de tijd dat een ambulance nog gewoon ziekenwagen/auto heette. De oldtimer ziekenwagen van het merk Buick is eigendom van verzamelaar en Noordwijkerhouter Nico Meeuwenoord (Meeuwenoord Steengoed van de Delfweg) die ook opa is van één van de kinderen van de Prinsenhof. De ziekenwagen werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw ingezet in Noordwijkerhout en omgeving.

De kinderen van de in totaal vijf groepen 1 en 2, mochten de bijzondere ziekenwagen van buiten en binnen bekijken. Een aantal kinderen werden met een zogenaamde gebroken been om de beurt op de brancard gelegd en even met het brancard de ziekenwagen in. De kinderen stelden veel vragen over de auto, waarbij aan de vraag of de sirene even aan mocht natuurlijk door de heer Meeuwenoord met veel plezier werd voldaan. Een leuke groepsfoto met de kinderen voor de ziekenwagen, maakte het plaatje compleet.

De foto's zijn van de redactie van BON.