15
mrt
'13

Wie is uw favoriete "Kroonappel" ? 15, 16, 17 maart kunt u stemmen.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Drie organisaties uit Noordwijkerhout en De Zilk doen mee aan deze grote landelijke actie. Vanaf nu is deze...

voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Noordwijkerhout. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Op de volgende Kroonappels (2 keuzes) van Noordwijkerhout en De Zilk kunt u de komende dagen stemmen, klik op uw favoriete link:

1 > Zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve Noordwijkerhout

2 > Scouting Bronsgeest en Bostreno (Stichting Brobos) Noordwijkerhout

3 > Speel- en Zonneweide De Duinrand in De Zilk

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.