Datum: 16-05-2022 - 11:34
14
mrt
'13

Feestelijke spelletjesmiddag bij de Zonnebloem

Een groot aantal gasten van de Zonnebloem begonnen zaterdagmiddag 9 maart in het Victorhuis enthousiast met de daar uitgestalde spelletjes. Maar eerst werden onder leiding van gastvrouw Lia van Hal spieren die gebruikt worden. Om de spelletjes goed te kunnen uitvoeren losgemaakt...

Heel serieus werden handen, armen en schouders getraind en dit alles met de nodige hilariteit. Het heeft zeker geholpen want de schijven in de sjoelbakken vlogen letterlijk door de poortjes. En het schudden van de kaarten bij het klaverjassen gebeurde zo soepel dat je kon zien met professionals te maken te hebben. Dit alles onder het genot van koffie/thee met een flink stuk taart.

Eerder had het shantykoor De Zeekanters uit Noordwijk aangeboden een gratis optreden voor de Zonnebloem te verzorgen. Deze middag was daarvoor uitermate geschikt. Meezingers  en meedeiners volgende elkaar op. De feestvreugde werd versterkt door de hapjes en de drankjes.

De middag werd afgesloten met een meezinger van de bovenste plank. Vraag niet hoe het kan dat een koor uit Noordwijk het Noordwijkerhouts volkslied bijna jubelend ten gehore bracht. Zoiets maak je waarschijnlijk nooit meer mee. Maar die er bij zijn geweest zullen het beamen, het gebeurde. De middag kon niet meer stuk. Er zal beslist nog lang over gepraat zijn.