Datum: 13-08-2020 - 19:59
08
mrt
'13

Bij brand op Gravendam worden vanaf nu Sassenheim en Noordwijk opgeroepen.

Burgemeester Goedhart deelde gisteravond op de commissievergadering BAM mee, een gesprek met Brandweer Hollands Midden te hebben gehad. Het onderwerp was het incident wat zich onlangs op Gravendam voordeed, waarbij de brandweer van Sassenheim...

pas na 20 minuten kwam opdagen bij een brandmelding. Door de nieuwe KVT (Kazerne Volgorde Tabel) die de brandweer vanaf januari hanteert, wordt bij een brandmelding op Gravendam de brandweer van Sassenheim opgeroepen. Volgens metingen zou deze er sneller zijn dan de brandweer van Noordwijkerhout. Na de melding van het te laat komen van de brandweer van Sassenheim op BON, is de politiek er zich over gaan buigen. Men kwam tot de conclusie dat de aanrijroute over een veel te drukke (incl. spoorwegovergang) 's Gravendamseweg niet acceptabel was en wilde het college een oplossing van de brandweer zodat het risico van het te laat komen tot een minimum wordt beperkt. De oplossing is gevonden dat men vanaf nu bij iedere brandmelding op het industrieterrein Gravendam, de brandweer van Sassenheim en Noordwijk (als 2de op de lijst van de KVT) beide worden opgeroepen. Mocht er dus één auto opgehouden worden, dan kan de andere alsnog snel ter plaatse zijn.

Ieder jaar zal er door Brandweer Hollands Midden geëvalueerd worden om te kijken of de uitruktijden van de verschillende korpsen een ander beeld laten zien. Volgens burgemeester Goedhart is de brandweer van Noordwijkerhout druk bezig om de organisatie en het aanpakken van de vele loze meldingen, zo te verbeteren dat de uitruktijden van Noordwijkerhout op het niveau van Sassenheim en Noordwijk komen te liggen zodat zij tzt weer voor heel Noordwijkerhout mogen uitrukken.