Datum: 03-12-2021 - 04:31
03
mrt
'13

Koningin Beatrix bekijkt kunstwerk van Natacha Hulsebosch "Beeld van Beatrix".

Koningin Beatrix heeft de tentoonstelling "Beeld van Beatrix" bezocht. De expositie is tot stand gekomen na een oproep van de NOS om een portret van de koningin in te sturen, ter ere van haar verjaardag. De koningin heeft natuurlijk ook het kunstwerk van Natacha Hulsebosch...

, van Ontwerpstudio Pixit uit Noordwijkerhout, uitgebreid bekeken. De nieuwe eigenaar van het kunstwerk Jan des Bouvrie, gaf daarbij afgelopen zaterdag een uitleg. De jury heeft uit ruim 2000 inzendingen 65 kunstwerken, waaronder die van Natacha, gekozen. De expositie is aangevuld met tien beroemde portretten van Beatrix, onder meer van de hand van Andy Warhol en Ans Markus.

Rondleiding

Koningin Beatrix kreeg een rondleiding van de juryleden Jan des Bouvrie, Sacha de Boer en de conservator van Het Loo, Marieke Spliethoff. Om één kunstwerk goed te bekijken keek de koningin door een 3d-bril. Ook sprak ze uitgebreid met de maker van het winnende kunstwerk Diplomatie; een beeld van vier lagen glas.

Eerbetoon

De tentoonstelling was eigenlijk opgericht om de 75ste verjaardag van koningin Beatrix te vieren, maar staat sinds de bekendmaking van haar aftreden in een ander daglicht. "Beeld van Beatrix is nu een uniek eerbetoon aan de vrouw die 33 jaar onze koningin was", zei de directeur van Paleis Het Loo in Apeldoorn tijdens de opening op 30 januari. Beeld van Beatrix is tot en met 22 mei te bezoeken.

Foto's PR