01
mrt
'13

Jan Willem en Dieneke Bod - Pennings vieren 60-jarig huwelijksfeest.

In 2003 kwam burgemeester Han Polman op bezoek bij het toenmalige gouden echtpaar. 10 jaar later op vrijdagmorgen 1 maart bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het nu diamanten echtpaar Jan Willem Bod (84) en Dieneke Pennings (84). Op 7 maart 1953...

stapten het echtpaar in de gemeente Hellendoorn/Nijverdal in het huwelijksbootje. Beide zijn geboren in Nijverdal en de vonk sloeg later over tijdens een weekend van het plaatselijke zangkoor op een kampeerboerderij.

Het bruidspaar woont al 30 jaar lang op de Sint Victorlaan in de Victorwijk en hebben een zoon en dochter, waarvan de zoon ook in Noordwijkerhout woont en de dochter in Noordwijk. Het echtpaar heeft heel wat verhuizingen achter de rug, er werd maar liefst acht keer verhuisd in hun huwelijk. Al die verhuizingen stonden in dienst van het werk van Jan Willem bij de toenmalige vakbond NVV (nu FNV). In de jaren 80 is hij directeur Pensioenfonds Metaal en Techniek geworden en zocht hij een huis in zijn werkomgeving van Den Haag. Het echtpaar kocht toen een huis in Noordwijkerhout en wonen al 30 jaar zeer tevreden in ons dorp.

Jan Willem en Dieneke vervelen zich in hun vele vrije tijd niet, want ze hebben genoeg om handen om zich bezig te houden. Beide zijn gek op bridgen en verrichten ook allerlei hand- en spandiensten voor de gemeenschap van de Witte Kerk. Jan Willem is de nestor van Shantykoor 't Bollenhart en Dieneke doet al 58 jaar vrijwilligerswerk voor de Welfare (nu in Puyckendam).

Dieneke Pennings heeft tot aan haar trouwen op kantoor gewerkt en na haar huwelijk heeft ze voor haar kinderen gezorgd en doet ze dus vrijwilligerswerk bij Welfare. Ondanks dat Dieneke van der eigen Pennings heet is ze geen Noordwijkerhoutse, maar uit de stamboom blijkt dat ze wel verre familie is van al de "Penningsen" in ons dorp. Van oorsprong komt de familie Pennings uit Zeeland en is in 1500 de ene tak naar Noordwijkerhout gegaan en is de andere tak in de Achterhoek terecht gekomen.

Het diamantenfeest wordt met familie en vrienden gevierd op 9 maart op Tespelduyn. De redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige en gezonde jaren met elkaar.