28
feb
'13

Bomen Speelakker behouden voor de toekomst.

Vanwege nieuwbouwplannen van Het Raamwerk voor de eigen cliënten, zal binnenkort het tuinhuis van de Speelakker weg moeten. Maar...De Speelakker gaat niet weg!  De speeltuin blijft behouden en er komt een nieuw tuinhuis even verderop. Drie bomen op het terras van...

De Speelakker zouden vanwege de sloop moeten verdwijnen. De Speelakker hecht echter veel belang aan deze bomen. Het zijn Prunussen, die naast een mooie bloei ook op warme zonnige dagen met hun schaduw heel nuttig zijn. Ook op de nieuwe locatie komt een klein terras en daar kunnen de bomen weer verder groeien en bloeien. De firma Hoek is door De Speelakker ingeschakeld om de bomen te verplaatsen. Dit werk vond afgelopen woensdag plaats. Ook werden door de firma Hoek ten behoeve van de terrein-herinrichting werkzaamheden verricht aan de beukenhaag. Al met al was men klus flink bezig.

De nieuwbouwplannen zijn inmiddels door alle instanties goedgekeurd. De vergunningen zijn binnen. Er zijn de komende maanden nog veel meer werkzaamheden gepland. Diverse aannemers en de eigen klusploeg gaan volop aan de slag.

Dit alles betekent wel dat de speeltuin dit jaar later open gaat. Nu is het namelijk niet veilig om er kinderen te laten spelen. Gestreefd wordt om de bouw van het nieuwe tuinhuis in juli klaar te hebben. Dan kan vanaf de zomervakantie weer gespeeld kunnen worden in de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin. Dus nu even niet naar De Speelakker. Straks wordt het heel mooi en kan iedereen weer langskomen.