Datum: 04-07-2020 - 07:22
24
feb
'13

Winterse omstandigheden bij de Nederst(r)andloop NSL.

De omstandigheden waren zondagochtend 24 februari  winters. Er was een klein laagje sneeuw gevallen waardoor de Noordwijkse duinen tot een winters landschap waren omgetoverd. Gelukkig was de sneeuwval niet dermate ernstig  dat de Nederstrandloop afgelast moest worden...

Wel zorgde het gure weer ervoor dat er minder deelnemers waren dan vorig jaar: 140 mannen en vrouwen hadden het winterse weer getrotseerd om aan de start van deze mooi maar zware loop te verschijnen.

Vanwege de kille en ietwat harde wind werd er vanaf de Langervelderslag gestart richting strand. Daar gingen de lopers linksaf het strand op om met het windje in de rug richting Duindamse slag te gaan om daarna door het duin weer terug te rennen naar de Standplaats Nederzandt. Daar konden de deelnemers die voor 1 ronde hadden ingetekend finishen op het gezellige terras van Nederzandt. De deelnemers die meededen voor de lange afstand vervolgden hun wedstrijd met een tweede ronde over het strand en door het Noordwijkse duin. Natuurlijk kwam niet ieder te gelijk over de finish:

Uitslag van de open wedstrijd
Uitslag wedstrijd
Aantal lopers:  140

Mannen korte afstand:
Plaats    naam    tijd
1e   David Peters    29.46
2e   André Korpelshoek    30.36
3e   Marvin Versloot    30.46

Dames korte afstand
Plaats    naam    tijd
1e   Bianca Juffermans    34.01
2e   Margriet Vonk    36.31
3e   Irma Beentjes    36.40

Mannen lange afstand
Plaats    naam    tijd
1e   Ronald Seijsener    1.02.18
2e   Alfred Roelen    1.04.55
3e   Dave Geerlings    1.05.55

Dames lange afstand
Plaats    naam    tijd
1e    Cora Broer    1.14.18
3e    Lidy Wessels    1.21.28
3e    Catrien Bijleveld    1.30.32

Alle uitslagen en foto’s staan op www.av-nsl.nl

Na afloop van de wedstrijd werden er nog diverse prijzen uitgereikt aan de deelnemers. Er waren dus niet alleen geldprijzen voor de snelste lopers. Ook voor de andere deelnemer was er wat te winnen. Zo bood Standplaats Nederzandt ludieke wisselbekers aan voor onder andere het lelijkste trainingspak en de meest bezwete deelnemer.  Het Golden Tulip Hotel had een overnachting, een ontbijt en een fles wijn in de verloting onder de vrijwilligers die geholpen hadden om de wedstrijden mogelijk te maken.  Ook Nederzandt had nog een prijs voor de verloting onder de vrijwilligers. Daardoor was het ook bij de prijsuitreiking een gezellige drukte. 

Clubkampioenschap NSL
De Nederst(r)andloop was tevens de laatste wedstrijd van het clubkampioenschap van de NSL. Onder de leden wordt er uitgemaakt wie de snelste loper op loopster is, verdeeld over twee afstanden: de lopers die zich specialiseren in de korte afstand of zij die de lange afstand verkiezen. De competitie is verdeeld over 4 wedstrijden. Twee in het najaar: de Boscross en de Oosterduin en twee in het voorjaar, de 1500 meter baanloop en de Nederst(r)andloop. Op de baanloop na zijn alle wedstrijden ook voor andere lopers toegankelijk.

Clubkampioenen van de NSL seizoen 2012 – 2013 zijn:
Korte afstand: David Peters en Bianca Juffermans
Lange afstand: Alfred Roelen en Cora Broer

Foto's: pr NSL