Datum: 04-07-2020 - 07:10
17
feb
'13

NSL organiseert opstapcursus “sportief wandelen”.

De NSL organiseert dit jaar weer een nieuwe opstapcursus “sportief wandelen”. De opzet in deze opstapgroep sportief wandelen is om meer mensen te bereiken die vaak nu thuis zitten en die als beginnende sporter - met een groep - meer kans hebben lekker te gaan wandelen...

In deze tijd is lichaamsbeweging steeds meer in het nieuws, omdat dit enerzijds ten goede komt aan het verbeteren van je conditie van hart- en bloedvaten, je spieren en aanmaak van nieuwe botcellen. Anderzijds leg je nieuwe sociale contacten en vergroot je daarmee je zelfredzaamheid. Je verbetert je welzijn en leert je eigen omgeving meer kennen. Door in een groep te gaan wandelen, wordt je extra gestimuleerd dit langer vol te houden en je lichaam meer te kunnen belasten. Het geeft meer ruimte in je hoofd en je ontspant je beter.

Na deze opstap cursus kan je als wandelaar langer achter elkaar gaan wandelen. Meestal loop je nu een half uurtje en ben je moe of denk je dat je je grens al hebt bereikt. Door in deze sportief wandelgroep te stappen vergroot je spelenderwijs de duur van je wandelen.

Ziektekostenverzekeraars belonen dit steeds meer in hun polissen en geven je extra kortingen. In de eerste 20 lessen van deze opstapcursus “ sportief wandelen “ richten we ons op opbouwend stukjes te wandelen en oefeningen te doen. Daarmee vergroten we de duur van het wandelen.

Iedereen wandelt al van nature, maar sportief wandelen verbetert de kwaliteit van het bewegen en je duurvermogen. Je eigen grenzen worden verlegd door het regelmatig te trainen van je spieren. Je kan veel meer dan je denkt.

Als wandeltrainer daag ik je nu uit om deze nieuwe stap in je leven te gaan zetten, zodat je je eigen grenzen gaat overschrijden en dit te goede laat komen aan je eigen persoonlijke groei. Je gaat je mentale weerbaarheid vergroten en dit leidt tot het maken van nieuwe stappen in je leven.   

Wij starten op  donderdagavond vanaf  27 maart a.s. vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur op de parkeerplaats aan de Duindamseweg in Noordwijk ( vlakbij de Duinrand /Stille strand). Op de zondagochtend starten wij om 9.15 uur tot 10.15 uur op dezelfde locatie. De kosten bedragen € 35,-.

Neem met mij telefonisch contact op tussen 18.00 uur en 20.00 uur (Louis Peters 06-10253159) of u kunt mij e-mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘wandeltraining NSL’.