Datum: 19-04-2021 - 11:11
16
feb
'13

Jeugd Tennisvereniging De Boekhorst timmert lekker aan de weg.

Voor Fabian van der Lans, speler van het eerste herenteam van Tennisvereniging De Boekhorst, ging deze week een droom in vervulling. Hij kreeg een wildcard voor het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy, nadat hij het kwalificatietoernooi voor clubkampioenen had gewonnen....

Zaterdag moest hij aantreden tegen Rajeev Ram, de nummer 106 van de wereld. Fabian verraste door de eerste set te pakken met 7-5. Hierna bleek het krachtsverschil iets te groot en verloor hij de 2e en 3e set. Een prima prestatie en een super ervaring voor het pas 17 jarige talent. Voor Fabian bleef de leuke ervaring niet alleen bij deze wedstrijd. De hele week mag hij op het toernooi rondlopen en fungeren als trainingspartner voor alle spelers. Zo stond hij al op de baan met toppers als Monfils en Simon. Nu nog hopen op Federer, die hij overigens al wel ontmoet heeft!

In navolging van Fabian timmert de Boekhorstjeugd de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Steeds meer spelers zijn actief in de landelijke ranglijsttoernooien. Opmerkelijk succes was er afgelopen weekend, toen Luuk Wassenaar (regerend clubkampioen jeugd en senioren) in Roosendaal voor het eerst een ***-jeugdtoernooi wist te winnen. Dit is het op één na sterkste jeugdtoernooi van Nederland. In de categorie t/m 16 jaar (Luuk is pas 'eerstejaars') won hij in de finale van zijn dubbelpartner, met wie hij ook al een dubbeltoernooi in die klasse won. Dankzij deze goede prestaties is hij op de nationale ranglijst geklommen naar plek 17 en hiermee verzekerd van deelname aan de Nederlandse Overdekte Jeugdkampioenschappen in maart. Een geweldige prestatie!

Teis Visser is sinds een paar jaar bezig met een enorme opmars en behoort in de categorie t/m 14 jaar tot de beste 30 spelers van Nederland, en dat terwijl ook hij pas 'eerstejaars' is. Doordat hij het laatste toernooi moest missen zou hij net niet mee mogen doen aan het NK Indoor. De KNLTB beloonde zijn progressie echter met een zogenaamde 'special exempt', waardoor hij alsnog mee mag doen. Fabian zal hier overigens ook aan deelnemen in de categorie t/m 18 jaar. Voor het NK dat in de zomer buiten gespeeld wordt, en waar er meer spelers aan mee mogen doen, zijn nog een aantal Boekhorsters in de race om zich hiervoor te plaatsen.

Nederlandse amateur Fabian van der Lans spart met profspeler Gael Monfils (107 op de ranking) klik hier voor filmpje.