Datum: 05-04-2020 - 14:33
11
feb
'13

Ruim 300 blaastesten afgenomen en 19 teveel..

De gemeente Noordwijkerhout, politie en carnavalsvereniging De Kaninefaaten spannen zich samen in om het alcoholgebruik onder jongeren tijdens de carnavalsfeesten terug te dringen. De Goa's hebben voor aanvang en tijdens de carnavalsfeesten voor de jeugd op vrijdag 1 en 8 februari...

2013 ruim 300 blaastesten afgenomen bij de bezoekers. Deze testen zijn bij de ingang en in de zaal afgenomen. In totaal bleken 19  jongeren te hebben gedronken. Veelal ging dit om kleine flesjes Flügel en andere zoete alcoholdrankjes.

De ouders van deze jongeren zullen van de gemeente een brief ontvangen, waarin zij erop attent worden gemaakt dat hun zoon/dochter heeft gedronken. Voor jongeren lukt het nog niet om de consequenties van het drinken te overzien. Zij vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. De volwassenen om hen heen, vooral de ouders, kunnen hen daarbij helpen.

Ook in voorgaande jaren zijn deze blaastesten bij het jeugdcarnaval afgenomen. Dit jaar is het aantal jongeren dat heeft gedronken afgenomen en diegene die wel hadden gedronken, hadden minder gedronken. Een hoopvol resultaat, dat erop duidt dat men zich steeds beter van bewust is dat alcohol op jonge leeftijd flinke schade kan toebrengen aan de hersenen.