Datum: 17-09-2021 - 08:43
11
feb
'13

De Keiebijters huldigen "Kei van het Jaar". (update-foto's)

Tijdens de Instuif op zondagmiddag 10 februari is mevrouw Rianne Kapel door Carnavalsvereniging De Keiebijters gehuldigd tot Kei van het Jaar 2013. De Kei van het Jaar is de opvolger van de Willem Duyndam Trofee, vernoemd is naar de oud-voorzitter en erelid Willem Duijndam,...

waarmee in het verleden personen werden onderscheiden die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

De Kei van het Jaar is nu voor de vierde keer uitgereikt. Mevrouw Kapel is sinds jaar en dag vrijwilligster op Beatrix. Zij gaat met cliënten naar het dorp, kaart met ze en kletst gezellig met ze. Ook gaat ze mee tijdens dagjes uit en helpt bij festiviteiten en familiedagen. Omdat de cliënten eigenlijk niet meer zonder haar kunnen is zij voorgedragen voor deze onderscheiding. Kortom: een echte KEI!

 

In een gezellig gevulde feesthal op het terrein van Rivierduinen ontving mevrouw Kapel van Prins Hubertus en Prinses Diana een trofee in de vorm van een opgestoken duim, een oorkonde en wat presentjes. Verder is zij uitgenodigd voor de Boerenbruiloft op maandagmiddag 11 februari om een heerlijk bord boerenkool te eten met het boerenbruidspaar, Boer Frank van Haagse Patser tot Keiebijter en Boerin Len van Feestbeest der Saksen tot Noordwijkerhoutse Nachtegaal.

Vanavond maandagavond is er het Prinsenbal in de Feesthal van de Keiebijters, kaarten zijn voor € 9,- te koop aan de deur. Er speelt wederom een superband vanavond: Funka.

Foto's Marc van der Molen.