Datum: 26-11-2022 - 19:23
06
feb
'13

Prinsessen hangen verbroederingsvlag uit in Kokkerhout.

U heeft er de laatste tijd genoeg over kunnen lezen in de media, samenwerken is het motto in de Bollenstreek. Nu doen de 4 carnavalsverenigingen dat al heel wat jaartjes in het carnavalsgekke Kokkerhout, samenwerken om één groot feest te organiseren in ons dorp. Maar de huidige prinsessen...

vinden dat nog niet ver genoeg gaan, ze missen nog één "gezamenlijk ding"....een heuse verbroederingscarnavalsvlag met daarop de vier logo's van de Duinknijnen, Kaninefaaten, Keiebijters en de Vikings. Voor zo'n carnavalesk idee waren de vier prinsen Forus, Hubertus, Taurus en Thor ook wel te porren en staan volledig achter dit leuke initiatief van hun Prinsessen.

Maar ja één gezamenlijke vlag, die moet natuurlijk wel op een prominente en voor iedereen zichtbare plaats in ons carnavalsdorp hangen. Waar kan dat dan beter als in de buurt van het gemeentehuis waar die allergrootste optocht van Kokkerhout aanstaande zaterdag van start gaat. De burgemeester is op dit moment (tot zaterdagmiddag) nog de hoogste man die daar over beslist en daarom maakte de prinsessen een afspraak met burgemeester Goedhart. De burgemeester was razend enthousiast over dit initiatief en was bijzonder vereerd dat hij de eerste verbroederingsvlag kreeg overhandigd uit handen van de prinsessen Delphini (Duinknijnen), Diana (Keiebijters), Freya (Vikings) en Fatum (Kaninefaaten) (zij kon helaas wegens werkzaamheden elders niet aanwezig zijn bij de overhandiging).

De burgemeester gaf aan de prinsessen van Kokkerhout zijn woord dat de "verbroederingsvlag" met carnaval in de buurt van het gemeentehuis komt te hangen, als teken van het gezamenlijk vieren van een geweldig carnaval in Kokkerhout.
De foto's en tekst zijn van de redactie van BON.